Docly

Opettaja: Työpaikkaohjaajien tiedotus Workseedistä

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Työelämässä oppimista ohjaavan opettajan tehtäviin kuuluu työpaikkaohjaajan tiedottaminen Workseedin käytöstä. Ennen jakson alkua työpaikkaohjaajalle kannattaa lähettää sähköpostilla Omnian yleinen tiedote Workseedista (pdf) (ks. Oppiva ja osaava henkilöstö → Kysy Workseedista → Tiedostot → Tiedote työpaikkaohjaajalle). Jos työpaikkaohjaajan sähköpostiosoitetta ei ole vielä tiedossa, opiskelija voi viedä tiedotteen tulostettuna työpaikkaohjaajalleen. Työpaikkaohjaajalle kannattaa kertoa myös Ohjaajan pikaopas -ohjevideosta (Youtube).

Ohjaava opettaja kertoo koulutussopimus- tai oppisopimuskeskustelussa Workseedin käytöstä opiskelijan ohjauksessa työelämässä. Hän myös ohjeistaa opiskelijoita lisäämään työpaikkaohjaajan sähköpostiosoitteen tehtäviinsä.

Työpaikkaohjaajat pääsevät näkemään, kommentoimaan ja merkitsemään suoritetuksi opiskelijan päiväkirjaa ja tehtäviä (kuten näyttösuunnitelmaa), kun työpaikkaohjaajan sähköpostiosoite on lisätty tehtävään. Työpaikkaohjaajan ei siis tarvitse luoda tunnuksia tai ladata mitään sovelluksia, vaan hän saa selkeän linkin sähköpostiinsa, kun opiskelija tekee tehtävää.

Sähköpostiosoitteen voi lisätä opiskelija itse (ks. Ohje opiskelijoille) tai opettaja (ks. Ohje opettajille). Sähköpostiosoitteita voi lisätä useita (jos opiskelijalla on esimerkiksi kaksi työpaikkaohjaajaa). Sähköpostiosoitteen lisäämisen jälkeen työpaikkaohjaajan sähköpostiosoitteeseen lähtee linkki, jolla hän pääsee näkemään Workseedissa hänelle jaetun sisällön. Linkit vanhenevat, kun julkaisun määräajan umpeutumisesta on kulunut vähintään 2 viikkoa, viimeinen muokkaus on tehty vähintään 2 viikkoa sitten tai julkaisu on merkitty arvioiduksi vähintään 8 viikkoa sitten.

Jos työpaikkaohjaaja ei saa linkkiä, vaikka hänen sähköpostiosoitteensa on lisätty opiskelijan tehtävään, pyydä häntä tarkistamaan roskapostit.

Työpaikkaohjaaja saa ilmoituksen seuraavissa tilanteissa:

  • Opiskelija on aloittanut tehtävän
  • Opiskelijan tehtävä odottaa arviointia
  • Opiskelija on täydentänyt päiväkirjaansa
  • Opiskelija klikkaa ”Sähköposti työpaikkaohjaajalle” -painiketta
  • Opettaja kommentoi opiskelijan tehtävää.