Docly

Viestin lähettäminen kohdennetulle vastaanottajajoukolle

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tällä sivulla

Valmiiden hakujen käyttäminen viestin lähetykseen tai tulosteiden tulostamiseen

Vastaanottajien valitseminen

Wilmassa on määritelty valmiita hakuja eri kouluille. Voit käyttää näitä jo tehtyjä hakuja viestien lähetykseen tai pyytää tarpeisiisi sopivan haun. Olemassa olevat valmiit haut ovat pääasiassa Viestintä: -alkuisia.

Mikäli tarvitset tarkempaa hakua, niin voit laittaa siitä pyynnön wilmahelp@omnia.fi 2-3 päivää ennen toivottua lähetysajankohtaa.

Huom. Lehtimäen A-, B- ja C-taloja ei ole järjestelmässä eroteltu, joten niihin ei voida tehdä erillisiä hakuja. 

Valmiit haut löytyvät Opiskelijat sivulta kunkin koulun alta:

Wilma Valmiit haut nappi

Huom. Hakuihin tulee mukaan aina vain kyseisen koulun opiskelijat. Esimerkiksi ammattilukiolaiset tulee hakea erikseen ammatillisen koulusta ja lukiosta, jos haluaa lähettää viestin opiskelijan kummallekin Wilma-roolille.

Valitse tarpeisiisi sopiva valmis haku, esimerkkinä Kaikki aktiiviset ammatilliset perustutkinto-opiskelijat.

Viestin lähetys

Klikkaa Viestitoiminnot. Viestin voi lähettää joko kaikille opiskelijoille, kaikille huoltajille tai kaikille opiskelijoille ja huoltajille. Huomioi kuitenkin, että Wilma lähettää viestin kaikille huoltajille, jotka ovat luoneet Wilmatunnuksen – ei siis vain alaikäisten huoltajille. 

Wilma kuva lahetä viesti

Tulosteiden tulostaminen

Tarvittaessa hakujoukosta saa otettua myös tulosteita. Huomioi että eri käyttäjäryhmillä on erilaisia tulosteita, esimerkissä mm. opiskelijahuoltoon liittyviä tulosteita.

Viestin lähettäminen useammalle eri vastaanottajaryhmälle kerralla

Jos olet lähettämässä samaa viestiä esim. useamman toimipisteen tai koulun (ammatillinen, lukio, aipe jne.) opiskelijoille, voit lähettää sen kerralla kaikille valitsemalla useamman vastaanottajaryhmän.

Uuden viestin kirjoitustilassa klikkaa Valitse vastaanottajat -painiketta.

Valitse oikea koulu ja selaa listan loppuun, josta Primuksen haut alta löytyvät kaikki valmiit haut. Valitse haluamasi ja sieltä Opiskelijat, Huoltajat tai Molemmat. Muista klikata Hyväksy. Toista tarvittaessa useammalle vastaanottajaryhmälle.

Vastaanottajat näkyvät tämän jälkeen ryhminä viestin kirjoitusikkunassa. Nyt voit kirjoittaa ja lähettää viestin normaalisti. Voit lähettää saman viestin sähköpostina Wilma-viestin lisäksi.

Kirjaa viestin otsikko mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi. Wilman mobiilisovellus saattaa joissain tapauksissa pätkäistä otsikkoa, jolloin osa otsikosta ei näy mobiilisovelluksessa.