Docly

Wilman käyttäjätilien yhdistäminen mobiilisovelluksella

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Wilman mobiilisovellukseen voi laittaa useita käyttäjätilejä tilanteessa, että huollettavat opiskelevat eri kouluissa eri kunnissa. Käytännössä käyttäjätilejä lisätään yhtä monta kuin käyttäjällä on Wilma-tunnuksiakin käytössä, jos halutaan kaikki omat Wilma-tunnukset Wilma-sovellukseen käytettäväksi.

1. Käyttäjätilin lisääminen aloitetaan kirjautumalla Wilman mobiilisovellukseen ja sieltä klikkaamalla Lisää käyttäjätilejä -painiketta.

2. Avautuvaan ruutuun täytetään kolme kenttää. Wilman osoite-kenttään kirjoita sen oppilaitoksen osoite, jota käytät selaimellakin Wilmaan mennessäsi eli wilma.omnia.fi.

3. Käyttäjätunnus– ja Salasana-kenttiin kirjoitetaan sama käyttäjätunnus ja sama salasana, joilla kirjaudut selaimellakin osoitteessa wilma.omnia.fi.

4. Tietojen syöttämisen jälkeen painetaan Lisää käyttäjätili -painiketta. Lisätty tili näkyy nyt alapuolella Käyttäjätilit-otsikon alla.

  • Mikäli tiliin liittyy monta roolia, esimerkiksi huoltajalla on monta lasta, kaikki roolit ovat nyt näkyvissä.
  • Jos käytössä on monta Wilma-tunnusta (esim. huoltajalla on erikseen tunnus jokaiselle lapselleen), voi kaikki käyttäjätilit lisätä samalla tavalla tai lisätä käyttäjätilit myöhemmin.
  • Sovelluksen käytön voi aloittaa painamalla oikeasta alakulmasta kolmea pistettä () ja valitsemalla avautuvasta valikosta asetukset.

Wilma-sovelluksessa on nyt näkyvissä kaikki kyseiseen tunnukseen liittyvät roolit. Tunnuksesta riippuen esimerkiksi huoltaja voi nähdä yhden tai kaikki lapsensa.