Docly

Opettaja: Pidemmän poissaolon kirjaaminen opiskelijalle Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Wilman (wilma.omnia.fi) lomakkeella Poissaoloilmoitus, opettajan lomake voi kirjata enintään 30 päivän poissaolon opiskelijalle. Kirjauksen voi tehdä vain opettaja. Jos opiskelijalla on tarve olla poissa edelleen 30 päivän jälkeen tulisi opiskelijan kanssa keskustella opintojen keskeytyksestä. Keskeytystä ei voi tehdä poissaoloilmoitus-lomakkeella.

Pidemmän poissaolon kirjaaminen  Wilmassa

1. Hae opiskelija Wilmasta (wilma.omina.fi) esimerkiksi aakkoshausta opiskelijan sukunimen ensimmäisen kirjaimen perusteella.

2. Klikkaa opiskelijan nimeä.

3. Avautuvassa opiskelijan tietojen näkymässä oikealta ylhäältä löytyy kohta Lomakkeet. Klikkaa Lomakkeet-tekstiä.

4. Valitse lomakkeista Poissaoloilmoitus, opettajan lomake.

5. Lomakkeelle tulee kirjata poissaolon alkamis- ja päättymispäivät, poissaolon luokitus ja tarvittaessa poissaolon tarkennus. Poissaolon tarkennukseen ei saa kirjata terveydentilaan liittyvää tietoa.

6. Muista tallentaa tiedot.

  • Uuden rivin saa tarvittaessa alhaalla vasemmalla olevasta plussasta.
  • Poissaoloilmoitus ei tee opiskelijalle suoraan tuntimerkintöjä ilmoitetulle aikavälille. Tuntimerkinnät täytyy siis tehdä edelleen oppituntikohtaisesti. Poissaoloilmoitus antaa kuitenkin informaatiota muille opettajille opiskelijan tilanteesta, että he osaavat kirjata opiskelijalle oikean poissaolomerkinnän.
  • Lomakkeella ilmoitettu pidempi poissaolo näkyy tuntimerkintöjen muokkausnäkymässä siten, että opiskelijan nimen tausta värjäytyy aiemmin lomakkeella valitun poissaolon luokituksen mukaan.
  • Kun hiiren vie opiskelijan nimen päälle tulee esiin poissaolon tarkennus-kenttään kirjatut lisätiedot.
  • Kun oppituntia klikkaa kerran antaa järjestelmä oppitunnille automaattisesti ensimmäiseksi saman poissaololuokituksen, kuin on valittu poissaoloilmoituslomakkeella.

Lisätietoja saa tarvittaessa osoitteesta wilmahelp@omnia.fi.