Docly

Opettaja: Läsnäolojen suunnittelu Wilman opetusryhmissä

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Jos opiskelijan ei tarvitse suorittaa kaikkia tiettyyn tutkinnonosaan kuuluvia opintoja ja hänen ei tarvitse olla paikalla kaikkina päivinä, kun kyseistä tutkinnonosaa opetetaan, hänen lukujärjestyksensä täytyy henkilökohtaistaa Wilmassa (wilma.omnia.fi) Läsnäolojen suunnittelu -toiminnon avulla.

1. Läsnäolojen suunnittelu tapahtuu opetusryhmän kautta. Valitse ensin oikea opetusryhmä Opetusryhmät-sivulta joko Nykyiset opetusryhmät , Tulevat opetusryhmät tai Muiden opettajien -välilehdiltä

2. Klikkaa Ryhmän tiedot -painiketta, jolloin järjestelmä avaa opetusryhmän perustietosivun.

3. Siirry Läsnäolojen suunnittelu -välilehdelle

4. Läsnäolojen suunnittelu -välilehdellä näkyvät vaakasuorana listana kaikki opetusryhmään kuuluvat opetuskerrat ja pystysuorana listana kaikki opetusryhmään kiinnitetyt opiskelijat. Vihreät ympyrät edustavat opiskelijan oletettua läsnäoloa opetusryhmän opetuskerroilla.

Jos opiskelijan ei tarvitse olla läsnä kaikilla opetuskerroilla, klikkaa vihreitä ympyröitä niiden opetuskertojen kohdalla, jolloin opiskelijan ei tarvitse olla paikalla. Vihreät ympyrät muuttuvat harmaiksi.

5. Tallenna tekemäsi muutokset.

Nyt opiskelija on mukana opetusryhmässä, mutta hänen lukujärjestyksessään ei näy niitä opetuskertoja, joille hänen ei tarvitse osallistua.