Docly

KeePass – käyttö

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tällä sivulla

KeePass-sovelluksen avaaminen

1. Avaa KeePass-sovellus.

2. Open Database -ikkunnassa syötä salasanasäilösi pääsalasana kohtaan Master password ja klikkaa sitten OK-painiketta.

3. KeePass avautuu. KeePass on luonut kaksi entryä esimerkiksi Database-kansioon. KeePass on luonut myös esimerkki kansioita, jotka näkyvät kuvassa vasemmalla. Voit hiiren oikealla näppäimellä lisätä, poistaa ja muokata kansioita tarvittaessa.

Entryn luominen KeePass-sovellukseen

Voit tallentaa kirjautumistietoja KeePassiin luomalla Entryn. 

1. Valitse kyseessä oleva kansio ja klikkaa hiiren oikealla painikkeella tyhjää tilaa ja klikkaa sitten Add Entry… -painiketta. 

2. Avautuneessa Add Entry -ikkunassa täytä tarvittavat tiedot:

  • Title tallennettavan entryn otsikko, jolla tunnistat sen KeePassin salasanasäilöstä. Voit vaihtaa Icon kohdasta myös kuvakkeen entrylle. 
  • User name käyttäjätunnus
  • Password salasana
  • Repeat toista salasana
  • URL verkkosivuosoite, jossa kyseistä entryä käytetään.
  • Quality Arvioi salasanasi laadun. Pyri pääsemään vihreälle. Muista salasanalauseen käyttö. Välilyöntikin on merkki.
  • Notes Voit tarvittaessa lisätä muistiinpanoja. 
  • Expires Voit tarvittaessa asettaa salasanan vanhentumisen. Aseta ensin salasanan asettamispäivämäärä ja sitten kello-kuvakkeesta voimassaoloaika.

Luotu entry näyttää tältä: 

Jos asetit entryn vanhentumisen, voimassaoloajan tultua täyteen vanhentunut entry näyttää tältä:

6. Kun olet tehnyt muutoksia salasanasäilöön ja suljet KeePass-sovelluksen KeePass pyytää tallentamaan tehnyt muutokset. Klikkaa Save-tallentaaksesi. 

Voit myös tallentaa muutokset sulkematta KeePass-sovellusta näppäinyhdistelmällä ctrl + S. Näet vasemmassa yläreunassa salasanasäilön nimen perässä *-merkin (asteriski), jos salasanasäilössä on tallentamattomia muutoksia.

7. Pääset muokkaamaan luotuja entryjä kaksoisklikkaamalla kyseessä olevaa entryä. Kaksoisklikkauksen jälkeen avautuu Edit Entry -ikkuna, jossa voit pävittää entryn tietoja. Tehtyäsi muutokset klikkaa OK-painiketta. Tallenna vielä muutokset näppäinyhdistelmällä ctrl + S ja vasemman yläreunan *-merkki häviää salasanasäilön nimen perästä. 

Tämä tarpeen silloin kuin olet vaihtanut salasanasi johonkin palveluun ja sinun täytyy päivittää vaihdettu salasana salasanasäilöösi.

Entryn käyttäminen kirjautumiseen

1. Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä kyseessä olevaa entryä ja klikkaa sitten Copy Password. Salasana kopioituu leikepöydälle ja voit liittää sen palvelun kirjautumisikkunaan, johon olet kirjautumassa. 

Ohjeessa KeePass – asennus ja käyttöönotto on määritelty kauanko KeePassista kopioidut tiedot säilyvät leikepöydällä. Näet leikepöydän ajastimen KeePassin oikeassa alareunassa vihreällä.

Voit myös kopioida käyttäjätunnuksen klikkaamalla Copy User Name