Docly

Keskustelualue-aktiviteetin luominen Moodlessa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Keskustelualueita voi rakentaa useilla eri tavoilla ja niihin voi lisätä vertaisarvioinnin. Viesteissä voi olla mukana yksi tai useampi liitetiedosto.

Jokaisessa Moodle-työtilassa on oletuksena uutiset-tyyppinen keskustelualue, johon vain opettajat voivat kirjoittaa viestejä.

Uusimmat uutisviestit näkyvät halutessasi sivulohkossa Viimeisimmät uutiset, ja kaikki viestit lähtevät pakotetusti kaikkien osallistujien sähköpostiin.

Mikäli haluat vuorovaikutuksellista keskustelua opiskelijoiden kanssa, sinun tulee luoda kurssialueelle uusi keskustelualue. Keskustelualueita on mahdollista luoda eri tarkoituksiin:

  • Jokainen avaa uuden keskustelun: Jokainen voi lähettää tasan yhden uuden keskustelunaiheen (kaikki voivat kuitenkin vastata jokaiseen). Tämä vaihtoehto on käytännöllinen, jos haluat, että jokainen opiskelija aloittaa uuden keskustelun esim. siitä, millaisia ajatuksia viikon aihe on heissä herättänyt, ja kaikki muut vastaavat.
  • Keskustelualue yleiseen käyttöön: avoin foorumi, jossa kuka tahansa voi aloittaa uuden keskustelunaiheen milloin tahansa. Tämä on tyypillisimmin käytetty keskustelualuevaihtoehto yleistarpeisiin.
  • Kysymys- ja vastausalue: Opettaja esittää kysymyksen eli keskustelunavauksen, ja kukin opiskelija vastaa siihen. Opiskelijan on ensin kirjoitettava oma vastauksensa ennen kuin hän saa nähdä muiden opiskelijoiden vastaukset.
  • Normaali keskustelualue näytetään blogimaisessa muodossa: kuten keskustelualue yleiseen käyttöön, mutta esitetään yhdellä sivulla ja mukana on lisätty “keskustele tästä aiheesta” -painikkeet.
  • Yksi keskustelu: vain yksittäinen aihe, joka on kokonaisuudessaan yhdellä sivulla. Käyttökelpoinen lyhyissä, tarkasti rajatuissa keskusteluissa. (Huom! Ei voi käyttää erillisillä ryhmillä.)

1. Klikkaa haluamassasi Moodle -työtilassa muokkaustila päälle.

2. Halutussa osiossa klikkaa Lisää aktiviteetti- tai aineisto -painiketta.

3. Klikkaa Keskustelualue-painiketta.

4. Aseta Keskustelualue-aktiviteetin yleiset tiedot kuten nimi ja kuvaus. Kuvauksessa pitää olla selkeät ohjeet mitä opiskelijoilta odotetaan.

5. Aseta Keskustelualueen tyyppi -asetus käyttötavan mukaan.

Huom! Jos oli valittu Yksi keskustelu, huomioidaan että keskustelualueessa keskustelun otsikko on sama kuin keskustelualueen nimi.

6. Klikkaa sivun lopussa “Tallenna ja näytä” -näppäintä

Huom! Jos oli valittu Kysymys- ja vastausalue, tarvitset lisätä yksi tai enemmän keskustelua ennen opiskelijat voivat vastata.

Lue lisää keskustelualueesta (help.mediamaisteri.fi).