Docly

Ateriakorvauksen hakeminen ja täydentäminen Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Ateriakorvausta voi hakea, mikäli et ole jonain päivänä saanut oppilaitoksen tai työpaikan tarjoamaa ateriaa. Ateriakorvausta ei voi hakea sillä perusteella, että olet itse valinnut olla syömättä.

Tällä sivulla

Ateriakorvauksen hakeminen

Kun olet kirjautunut Wilmaan (wilma.omnia.fi) kannattaa ihan ensimmäiseksi tarkistaa, että sinulla on tilinumero vietynä Wilmaan oikein.

Valitse sinisestä yläpalkista kohta lomakkeet. Sivulta löytyy lomake nimeltä Opiskelijan perustiedot ja liitteet. Tarkista lomakkeen keskikohdasta otsikon Opiskelijan yhteystietojen muutokset alta löytyykö tilinumero ja tarkista että se on oikein. Ateriakorvaushakemusta ei saa tallennettua ilman tilinumeroa.

Kun tilinumero on kirjattu tai tarkistettu niin siirry sinisestä yläpalkista kohtaan Hakemukset ja päätökset. Oikealla yläkulmassa on Tee uusi hakemus -painike, jolla saat valittua mm. ateriakorvaushakemuksen. Hakemus on nimellä Ateriakorvaushakemus, opiskelija.

Tarkista perustietosi, että ne ovat oikein.

Tiedot sinulle tehdyistä koulutussopimuksista löydät alempaa lomakkeelta.

Täytä kohta selvitys ateriakorvauksista huolellisesti.

1. Alkamispäivä = päivä josta alkaen haet ateriakorvauksia

2. Päättymispäivä = viimeinen päivä josta haet ateriakorvauksia

3. Valitse ateriakorvauksen tyyppi

  • Koulutussopimusjakson ateriakorvaus
  • Kv top-jakson ateriakorvaus
  • Opintomatkan ateriakorvaus (opintomatka eli retki, museovierailu tai muu vastaava)

Laske ruokailuun oikeuttavien päivien määrä (koulutussopimusjaksoissa miinusta päivistä ne päivät, kun et ole ollut töissä. Muun muuassa koulupäivät, sairauslomapäivät, pyhät ja vapaapäivät. Kv top-jaksoilta ateriatuen saa jokaiselta päivältä, myös viikonlopuilta ja matkustuspäiviltä). Apuna voit käyttää esimerkiksi päivälaskuri-sovellusta (laskurini.fi).

Esimerkki koulutussopimusjakson merkitsemisestä (huomioi että koulutussopimusjakson ja opintomatkan ateriakorvaus haetaan vasta jälkikäteen):

Kenttään Koulutussopimusjakson ajankohta/opintomatka kirjaa joko koulutussopimus tai kv-top-jakson kokonaiskesto ja työpaikka. Alempaa löydät sinulle merkityt koulutussopimusjaksosta, niiden ajankohdat ja ohjaavat opettajat, joten voit kopioida tiedon suoraan sieltä.

Opintomatkahakemuksissa riittää opintomatkan kohde (esimerkkinä: Ateneum, Helsinki-Vantaan lentokenttä, jne.).

Lisätietoja hakemuksesta kohtaan voit kirjata opettajalle tärkeitä huomioita hakemukseesi liittyen. Mitä enemmän opettajalla on tietoa, sitä helpompi hänen on käsitellä hakemus.

Esimerkki lisätiedoista:

Mikäli opettajan kanssa on sovittu että sinun tulee liittää Wilmaan hakemuksen liitteeksi työvuorolista tai muu vastaava, niin liitteen/liitteitä pääset lisäämään lomakkeen oikeasta yläkulmasta lomakkeen tallentamisen jälkeen.

Opettajan hyväksynnän jälkeen lopullisen päätöksen ateriakorvauksen saamisesta tekee ruokapalvelut. Saat sähköpostiin tiedon, kun ruokapalvelut on käsitellyt hakemuksesi.

Päätöspäivä on eri kuin maksupäivä. Ateriakorvauksia maksetaan kaksi (2) kertaa viikossa lukuvuoden aikana. Maksusuoritus näkyy tililläsi noin viikko maksupäivän jälkeen.

Jos olet valmistunut tai eronnut, niin Omnia-tunnuksesi on voimassa kuukauden. Mikäli et tämän kuukauden sisällä hae ateriakorvausta tulee sinun pyytää ostolaskut@omnia.fi -osoitteesta Word-lomake.

Ateriakorvauksen täydentäminen

Mikäli opettaja on huomannut virheen hakemuksessa, jonka olet tehnyt, on hänellä mahdollisuus palauttaa lomake korjattavaksi.

Saat Wilma-viestinä tiedon täydennystarpeesta.

Lomake löytyy hakemukset ja päätökset -välilehdeltä.