Docly

Opettaja: Oman työjärjestyksen muokkaus (mm. tilamuutos tai lisätieto tunneille) Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten voit muokata Wilmassa oman työjärjestyksesi tunteja, esim. vaihtamalla tilaa tai kirjaamalla lisätietoja tuntien tietoihin. Tilamuutokset ja lisätiedot voivat olla hyödyllisiä tiedottaa myös työjärjestyksessä, mikäli tunnit siirretään nopealla aikataululla etätunneiksi. Myös huoltajat näkevät tilamuutokset ja kirjatut lisätiedot Wilmasta opiskelijan työjärjestyksestä.

Työjärjestyksen muokkaaminen Wilmassa

1. Siirry muokkaustilaan omassa työjärjestyksessä.

2. Jos osa sijoituksista näkyy sinisenä ja osa haaleana, voit vaihtaa sivun oikeasta reunasta työjärjestystä Työjärjestys pudotusvalikosta, jolloin pääset muokkaamaan myös haaleana näkyviä tunteja. Kun viet hiiren haaleana näkyvien tuntien päälle, näet missä työjärjestyksessä ne sijaitsevat.

3. Kun olet siinä työjärjestyksessä, jonka tunteja haluat muokata, klikkaa sitä oppituntia, jonka tilan haluat vaihtaa tai johon haluat kirjata lisätietoja ja valitse Muokkaa.

4. Sivun oikeaan laitaan avautuu muokkausnäkymä. Vihreällä taustalla olevat tiedot kertovat miltä luokilta opiskelijoita on kyseisillä tunneilla, kuka/ketkä ovat opettajana ja mikä tila on varattu.

Lisätietoja voit kirjata seuraaviin paikkoihin:

  • Tunnin tunnus -kenttä: teksti näkyy suoraan lukujärjestyksessä, myös opiskelijalle ja huoltajalle.
  • Lisätiedot-kenttä: teksti näkyy lukujärjestyksessä, kun vie hiiren sijoituksen päälle. Teksti näkyy myös opiskelijalle ja huoltajalle.
  • Muistiinpanot-kenttä: teksti näkyy lukujärjestyksessä, kun vie hiiren sijoituksen päälle. Teksti näkyy opettajille ja henkilöstölle.

5. Jos haluat vaihtaa tuntien tilavarausta, klikkaa seuraavaksi Valitse resurssit. Saat esille listan kyseisten tuntien aikaan vapaana olevista tiloista. Klikkaa listalla haluamasi tilan edessä näkyvää ruutua ja poista vastaava ruksi entuudestaan varatun tilan edestä. Paina lopuksi Valmis.

6. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna ja poistu.

7. Siirry muokkausten jälkeen lukutilaan.

8. Näet muutokset työjärjestyksestä heti. Muutokset näkyvät myös opiskelijoille ja huoltajille viiveettä.

Huomioithan, että et voi tehdä muutoksia massana Wilmassa, vaan ne koskevat aina yksittäisiä opetuskertoja. Et voi myöskään muokata työjärjestyksesi kellonaikoja. Jos tämänkaltaiset muutokset ovat tarpeen, olethan yhteydessä oman alan koulutuspäällikköösi tai koulutussuunnittelijaasi.