Docly

Osaamisen tunnustaminen voimassa tai siirtymäajalla olevista ammatillisista tutkinnon osista (muoto 2) Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tunnustettavan tutkinnon osan valitseminen

Tunnustaessasi osaamista nyt suoritettavan tutkinnon perusteissa määriteltyyn pakolliseen tai valinnaiseen tutkinnon osaan, valitse tutkinnon rakenteesta tunnustettava tutkinnon osaan klikkaamalla hiirellä tutkinnon osan kohdalla. Tunnustaminen tutkinnon osasta tehdään aina nyt suoritettavan tutkinnon osan nimellä ja laajuudella.

Tunnustaessasi osaamista kohtaan tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta tai kohtaan paikallinen tutkinnon osa lisää tutkinnon osa rakenteeseen ohjeen mukaan: Tutkinnon osan lisääminen Opinnot-puuhun Wilmassa.

Huom. Tarkista että käytät oikeaa lomaketta ja oikeaa ohjetta. Mikäli haluat tunnustaa ei-voimassa olevaa tutkinnon osaa opiskelijan tutkintoon, siirry ohjeeseen Osaamisen tunnustaminen ei voimassa olevista ammatillisista tutkinnon osista (muoto 3). Ei voimassa olevia ammatillisia tutkinnon osia ovat kaikki ennen 1.8.2018 voimassa olevat tutkinnon osat. Voit tarkistaa tutkinnon voimassaolon eperusteet.fi -palvelusta (eperusteet.opintopolku.fi).

Avaa lomake kohdasta Osaamisen tunnustaminen.

Luo uusi: Ostu (2) voimassa tai siirtymäajalla olevista ammatillisista tutkinnon osista.

Mukautettu tutkinnon osa

Mikäli tunnustat tutkinnon osaa, joka on alunperin mukautettu, valitse kurssityyppi kohdassa mukautettu kurssityyppi sekä laita rasti kenttään Huom! Arviointia on mukautettu.

Osaamisen tunnustaminen kurssityypin valinta

Diaarinumero

Kirjaa määräyksen diaarinumero ja määräyksen päätöspäivämäärä kohdassa Aiemmin suoritetun tutkinnon diaarinumero (esim. xx.xx.20xx, OPH-xxxx-20xx) kokonaisuudessaan. Diaarinumero löytyy useimmiten todistuksen takasivulta. Diaarinumero löytyy myös Opiskelijan jakaman Opintopolun linkistä, mutta siitä puuttuu päivämäärä. Päivämäärätieto löytyy painamalla diaarinumeroa, joka vie tutkintotietoihin.

Wilma kuva opiskelijan jakamasta opintopolun linkistä
ePerusteet diaarinumero tutkinnossa

Käsittelijät

Älä koskaan poista omaa nimeäsi käsittelijät -kentän ensimmäiseltä riviltä, jotta lomake näkyy sinulla tallennuksen jälkeen. Lomake näkyy Wilmassa vain niillä henkilöillä, jotka on merkitty käsittelijöiksi.

Lopullinen OSTU-merkintä arviointeineen tallentuu opiskelijan OPS-rakenteeseen vasta, kun assistentti on käynyt kirjaamassa lopullisen arvosanan, todistusviitteen ja arviointipäivämäärän.