Docly

Tiitus-ohjeet opiskelijalle

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Tällä sivulla

Tiitus-työnhakusovellusta käytetään Omniassa helpottamaan opiskelijoiden työnhakua. Tiituksesta löytyy eri alojen työnantajien avoimet työpaikat ja työelämässä oppimisen paikat. Voit käyttää Tiitusta joko puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla tai nettiselaimella.

Miten luon ensimmäisen työnhakuprofiilin?

Selaimeilla:

Mobiilisovelluksella:

Huomioi:

Valitse profiilia tehdessäsi toimialueeksi Omnia (tunnus 981144-55330).

Kun luot ensimmäisen työnhakuprofiilin, sinun tulee aktivoida profiili sähköpostin kautta: Profiilin aktivointi (tiitus.fi).

Miten haen työelämässä oppimispaikkaa ja työpaikkaa?

Selaimella:

Mobiilisovelluksella:

Miten valitsen tutkinnon, ryhmän ja muut opiskelijatiedot? (Omniassa vain sotella valitaan oma ryhmä)

Selain ja mobiilisovellus:

Miten lähetän avoimen hakemuksen työnantajalle?

Selaimella:

Mobiilisovelluksella:

Vinkkejä profiilin luomiseen ja Tiituksen käyttöön

  • Täytä huolellisesti kaikki profiilin kohdat. Muista lisätä edelliset työssäoppimispaikat.
  • Lyhyen videoesittelyn avulla voit kertoa itsestäsi työntekijänä. Lisää valmis video puhelimestasi Portfolio-osioon. Jos sinulla on valmis CV, voit lisätä senkin profiiliisi.
  • Voit myös linkittää blogisivusi Tiitus-profiiliin.
  • Profiilin päivittäminen opintojen aikana on todella tärkeää, jotta työnantaja saa ajantasaisen kuvan osaamisestasi. Jokaisesta työelämäjaksosta (tai kesä-/ keikkatöistä) kertyy lisää työkokemusta, joka kannattaa lisätä profiiliin.
  • Tiitus ehdottaa sinulle automaattisesti paikkoja profiiliin lisäämäsi osaamisen perusteella. Jos sinulla on aiempaa työkokemusta eri alalta, ja haluat nyt etsiä työpaikkoja toiselta alalta, sinun kannattaa tehdä hakurajaukset itse, eikä käyttää automaattiehdotuksia. Muuten saat työpaikkaehdotuksia vain vanhalta alalta.
  • Muista, että profiili on aina reaaliaikainen eli jokainen muutos näkyy myös jo lähetetyssä profiilissa. Profiiliin ei esimerkiksi kannata kirjoittaa asioita, jotka koskevat vain yhtä työnantajaa, koska ne näkyvät myös muille työnantajille.
  • Tarkista sovelluksen etusivulta asetukset: jos haluat, että profiilisi näkyy anonyymissa profiilipankissa, sinun tulee sallia profiilin näkyvyys. Anonyymista profiilipankista työnantaja voi etsiä sopivia työnhakijoita ja lähettää heille viestin.
  • Jos profiilisi on työnantajien nähtävissä, voit myös jakaa oman profiilisi linkillä.
  • Asetuksista voit myös tehdä hakuvahdin, jolloin saat puhelimeen ilmoituksen, kun kiinnostava paikka avautuu. Työpaikkavahdin kytkeminen päälle ja pois (tiitus.fi).
  • Jos sovellukseen kirjautumisesi vanhenee etkä pääse kirjautumaan takaisin sisään, sovellus kannattaa sulkea kokonaan ja avata uudestaan.

Käytännön vinkkejä