Docly

Opiskelijan poissaolosta ilmoittaminen ja tuntimerkintöjen tarkastelu Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Huoltaja ja täysi-ikäinen opiskelija voi selvittää, tarkastella ja ilmoittaa poissaolosta Wilmassa kohdassa Tuntimerkinnät. Tuntimerkinnät löytyvät Wilman sinisestä yläpalkista tai kolmen pisteen takaa löytyvästä valikosta. Mobiilissa Tuntimerkinnät löytyvät alanavigaatiosta kolmen pisteen takaa kohdasta Lisää. Täysi-ikäisen opiskelijan huoltaja näkee tuntimerkinnät, jos opiskelija on antanut huoltajalle luvan nähdä opiskelijan opiskelutiedot Wilmassa.

Opiskelijalle voidaan merkitä esimerkiksi seuraavia tuntimerkintöjä:

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huoltajan mahdollisuus selvittää poissaoloja

 • Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja voi selvittää vain luvattomia poissaoloja. Valitse sinisestä yläpalkista tai kolmen pisteen takaa () kohta ”tuntimerkinnät”. Seuraavassa näkymässä ruudulta rastitaan ne merkinnät, jotka halutaan selvittää. Ruudulta voi joko valita tietyt merkinnät tai selvittää kaikki kerralla. Selvittäjäksi tallentuu joko ”opiskelija” tai huoltajan nimi. Selvitys tehdään luokituksella Huoltajan tai täysi-ikäisen opiskelijan selvitys poissaolosta. Selvityksen yhteyteen voi kirjata myös lisätietoa. Lisätietoihin ei saa kirjata luottamuksellista esim. terveydentilaan liittyvää tietoa. Valitse lopuksi ”Tallenna selvitys”.

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huoltajan mahdollisuus tarkastella tuntimerkintöjä

 • Täysi-ikäinen opiskelija ja huoltaja näkevät tuntimerkinnät Wilmassa Tarkastele tuntimerkintöjä välilehdellä. Näkymässä voi määritellä itse kuinka pitkältä aikaväliltä tuntimerkinnät haluaa näkyviin. Tuntimerkinnän kohdalla on sen henkilön nimi, joka tuntimerkinnän on opiskelijalle kirjannut. Tuntimerkintöjen värien ja koodien selitykset näkyvät sivun alalaidassa.

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huotajan mahdollisuus ilmoittaa etukäteen poissaolosta

 • Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja voi ilmoittaa etukäteen poissaolosta opettajalle Wilmassa tuntimerkinnät kohdassa. Mobiilissa ilmoituksen voi tehdä päänäkymässä klikkaamalla sairaiden kasvojen kuvaa. Ilmoitus koskee aina vain kuluvaa päivää (ennen klo 12 tehdyt ilmoitukset) tai seuraavaa päivää (klo 12 jälkeen tehdyt ilmoitukset). Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja ei voi siis tehdä ilmoitusta useampaa päivää etukäteen. Tieto poissaolosta näkyy kaikilla niillä opettajilla, jotka opettavat opiskelijaa.
 • Täysi-ikäinen opiskelija ja huoltaja tekevät ilmoituksen luokituksella: Huoltajan tai täysi-ikäisen opiskelijan selvitys poissaolosta. Lisätietojen kirjaaminen on mahdollista, mutta sinne ei saa kirjata opiskelijan terveydentilaa kuvaavia tietoja. Paina lopuksi Tallenna poissaoloilmoitus.

Huoltajan mahdollisuus saada ilmoituksia tuntimerkinnöistä

 • Opettajan Wilmaan tekemistä tuntimerkinnöistä on mahdollista saada ilmoitus heti sähköpostiin, tekstiviestillä tai molemmilla. Wilman ilmoitusasetuksissa voit määritellä haluatko viestit heti vai kootusti myöhemmin.
 • Mene Wilman näkymässä oikeaan yläkulmaan ja klikkaa sieltä seuraavaa kuvaketta ↓
 • Valitse avautuvasta listasta ilmoitusasetukset
 • Tarkista, että sähköposti ja matkapuhelinnumero kentissä on oikeat yhteystiedot
 • Laita välittömät ilmoitukset kohdasta päälle ne ilmoitukset, jotka haluat saada heti ja valitse alta myös minne tieto toimitetaan (sähköposti, tekstiviesti, molemmat)
 • Laita kootut ilmoitukset kohdasta päälle ne ilmoitukset, joista haluat tietoa sähköpostiin. Valitse alta kuinka usein haluat kootut ilmoitukset (samana päivänä, seuraavana päivänä vai perjantaisin).
 • Tallenna tiedot