Docly

Opiskelijan poissaolosta ilmoittaminen ja tuntimerkintöjen tarkastelu Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Huoltaja ja täysi-ikäinen opiskelija voi selvittää, tarkastella ja ilmoittaa poissaolosta Wilmassa (wilma.omnia.fi) kohdassa Tuntimerkinnät. Tuntimerkinnät löytyvät Wilman sinisestä yläpalkista tai kolmen pisteen takaa löytyvästä valikosta. Mobiilissa Tuntimerkinnät löytyvät alanavigaatiosta kolmen pisteen takaa kohdasta Lisää. Täysi-ikäisen opiskelijan huoltaja näkee tuntimerkinnät, jos opiskelija on antanut huoltajalle luvan nähdä opiskelijan opiskelutiedot Wilmassa.

Tällä sivulla

Opiskelijalle voidaan merkitä esimerkiksi seuraavia tuntimerkintöjä

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huoltajan mahdollisuus selvittää poissaoloja

Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja voi selvittää vain luvattomia poissaoloja. Valitse sinisestä yläpalkista tai kolmen pisteen takaa (…) kohta Tuntimerkinnät. Seuraavassa näkymässä ruudulta rastitaan ne merkinnät, jotka halutaan selvittää. Ruudulta voi joko valita tietyt merkinnät tai selvittää kaikki kerralla. Selvittäjäksi tallentuu joko opiskelija tai huoltajan nimi. Selvitys tehdään luokituksella Huoltajan tai täysi-ikäisen opiskelijan selvitys poissaolosta. Selvityksen yhteyteen voi kirjata myös lisätietoa. Lisätietoihin ei saa kirjata luottamuksellista esim. terveydentilaan liittyvää tietoa. Valitse lopuksi Tallenna selvitys.

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huoltajan mahdollisuus tarkastella tuntimerkintöjä

Täysi-ikäinen opiskelija ja huoltaja näkevät tuntimerkinnät Wilmassa Tuntimerkinnät-välilehdellä. Näkymässä voi määritellä itse kuinka pitkältä aikaväliltä tuntimerkinnät haluaa näkyviin. Tuntimerkinnän kohdalla on sen henkilön nimi, joka tuntimerkinnän on opiskelijalle kirjannut. Tuntimerkintöjen värien ja koodien selitykset näkyvät sivun alalaidassa.

Täysi-ikäisen opiskelijan tai huoltajan mahdollisuus ilmoittaa etukäteen poissaolosta

Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja voi ilmoittaa etukäteen poissaolosta opettajalle Wilmassa tuntimerkinnät kohdassa. Mobiilissa ilmoituksen voi tehdä päänäkymässä klikkaamalla sairaiden kasvojen kuvaa. Ilmoitus koskee aina vain kuluvaa päivää (ennen klo 12 tehdyt ilmoitukset) tai seuraavaa päivää (klo 12 jälkeen tehdyt ilmoitukset). Täysi-ikäinen opiskelija tai huoltaja ei voi siis tehdä ilmoitusta useampaa päivää etukäteen. Tieto poissaolosta näkyy kaikilla niillä opettajilla, jotka opettavat opiskelijaa.

Täysi-ikäinen opiskelija ja huoltaja tekevät ilmoituksen luokituksella: Huoltajan tai täysi-ikäisen opiskelijan selvitys poissaolosta. Lisätietojen kirjaaminen on mahdollista, mutta sinne ei saa kirjata opiskelijan terveydentilaa kuvaavia tietoja. Paina lopuksi Tallenna poissaoloilmoitus.

Huoltajan mahdollisuus saada ilmoituksia tuntimerkinnöistä

Opettajan Wilmaan tekemistä tuntimerkinnöistä on mahdollista saada ilmoitus heti sähköpostiin, tekstiviestillä tai molemmilla. Wilman ilmoitusasetuksissa voit määritellä haluatko viestit heti vai kootusti myöhemmin.

  • Klikkaa Wilmassa auki Ilmoitusasetukset.
  • Tarkista, että sähköposti ja matkapuhelinnumero kentissä on oikeat yhteystiedot.
  • Laita välittömät ilmoitukset kohdasta päälle ne ilmoitukset, jotka haluat saada heti ja valitse alta myös minne tieto toimitetaan (sähköposti, tekstiviesti tai molemmat).
  • Laita kootut ilmoitukset kohdasta päälle ne ilmoitukset, joista haluat tietoa sähköpostiin. Valitse alta kuinka usein haluat kootut ilmoitukset (samana päivänä, seuraavana päivänä vai perjantaisin).
  • Tallenna tiedot.