Docly

Luottamuksellisen sähköpostiviestin lähettäminen ja vastaanottaminen

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Tällä sivulla:

Luottamuksellisen sähköpostiviestin lähettäminen

Luottamuksellisen sähköpostiviestin lähettämiseen on otettu käyttöön Microsoftin OME eli Office 365 Message Encryption. OME korvaa aikaisemmin käytössä olleen .sp -päätteen lisäämisen sähköpostiosoitteen perään.

Viestin vastaanottaja saa linkin sähköpostiin, jonka avulla luottamuksellisen viestin voi avata. OME luottamuksellinen sähköpostiviesti on luettavissa 30 päivän ajan.
Luottamuksellinen sähköposti on käytettävissä lisäämällä sähköpostiviestin otsikko/aihe-kenttään jokin seuraavista avainsanoista:

  • #salattu
  • #SALATTU
  • #encrypted
  • #ENCRYPTED

Kaikki Omnian sisäisesti lähetetyt sähköpostiviestit ovat salattuja, mutta mikäli Omnian ulkopuolinen on vastaanottajana luottamukselliselle sähköpostiviestille käytä #salattu tai #encrypted avainsanaa otsikko/aihe -kentässä.

Ohjeen kuvakaappaukset on otettu Outlook-sovelluksesta ja Gmail sähköpostipalvelusta. Näkymät voivat erota hieman eri Microsoft Office versioiden välillä.

1. Salatun sähköpostin voi lähettää työpöytä Outlook-sovelluksesta, sekä Outlook-selainsovelluksella. Lisää viestin otsikko/aihe -kenttään jokin seuraavista avainsanoista: #salattu #SALATTU #encrypted #ENCRYPTED

2. Kirjoita viesti, lisää liitteet tarvittaessa ja lähetä sähköpostiviesti vastaanottajalle.

Luottamuksellisen sähköpostiviestin vastaanottaminen

1. Sähköpostin vastaanottajan näkymä, mikäli vastaanottajalla on käytössään muu kuin Microsoftin sähköpostipalvelu (esim. Gmail).

2. Käyttöoikeus salattuun sähköpostiviestiin on vastaanottajalla 30 päivän ajan. Lue viesti -painikkeesta pääset lukemaan viestin kirjautumisen jälkeen.

3. Voit kirjautua sisään kertakäyttöisellä tunnuskoodilla tai voit kirjautua samalla sähköpostiosoitteella sisään kuin olet vastaanottanut luottamuksellisen sähköpostiviestin. Tässä ohjeessa käytetään Kirjaudu kertakäyttöisellä tunnuskoodilla -vaihtoehtoa.

4. Valittuasi Kirjaudu kertakäyttöisellä tunnuskoodilla Microsoft Office 365 lähettää viestin tarkasteluun tarkoitetun kertakäyttöisen tunnuskoodin samaan sähköpostiosoitteeseen, johon luottamuksellisen sähköpostiviestin olet saanut.

5. Kopioi kertakäyttöinen tunnuskoodi.

6. Liitä kertakäyttöinen tunnuskoodi Kertakäyttöinen tunnuskoodi -kenttään ja valitse Jatka.

7. Viestin tarkastelu, vastaaminen, edelleen lähettäminen ja tulostaminen.

8. Vastaus luottamukselliseen sähköpostiviestiin -näkymä.

9. Kertakäyttöisen tunnuskoodin luottamuksellisen viestin tarkasteluun voi tarvittaessa pyytää useamman kerran.

Luottamuksellisen viestin vastaanottaja näkymä Omnian sähköpostitilillä tai toisen organisaation Outlook-sähköpostitilillä:

Luottamuksellisen sähköpostin lähetys Omnialle

 

Kun sinulla on tarve lähettää luottamuksellista eli salattua sähköpostia Omnialle, eikä sinulla ole Omnian tarjoamaa sähköpostitiliä, voit lähettää viestisi turvallisesti osoitteesta https://smail.omnia.fi.

Luottamuksellisen sähköpostin lähetys Omnian sähköpostitililtä

Luottamuksellisen sähköpostin lähetys Omnian sähköpostitililtä .sp päätteellä on poistunut käytöstä 31.01.2022.