Docly

Henkilökunta: Tilavarauksen tekeminen Wilmaan oman työjärjestyksen kautta ja vapaan tilan hakeminen

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

1. Kirjaudu Wilmaan (wilma.omnia.fi) ja klikkaa Työjärjestys-painiketta

2. Klikkaa Siirry muokkaustilaan -painiketta.

3. Muokkaustilassa kannattaa tilavarauksille valita kyseisen vuoden Wilman tilavaraukset -tiedosto, siellä on varattavissa kaikki Wilmassa varattavissa olevat tilat. Lukujärjestystiedostoissa saattaa olla vain alakohtaisia tiloja.

4. Klikkaa kalenteriasi siitä päivän ja kellonajan kohdasta, johon haluat tilan varata, ja valitse listalta varaustyyppi, ja klikkaa Sijoita.

5. Klikkaa tekemääsi varausta ja klikkaa Muokkaa.

6. Muokkaa ensin varauksen alkamis- ja päättymisaikaa, jos tarve, kirjoita Tunnin tunnus -kenttään varauksen aihe, ja klikkaa Tallenna. Klikkaa sen jälkeen Valitse resurssit jotta pääset etsimään tallentamaasi aikaan vapaana olevia tiloja.

Huom. Tallenna ensin mahdolliset aikamuutokset, niin saat juuri silloin vapaana olevat tilat listalle.

7. Kun olet klikannut Valitse resurssit, valitse sen jälkeen Opetustilat välilehti. Listalla näkyy kaikki vapaana olevat tilat tallentamanasi ajankohtana. Viereisessä sarakkeessa näkyy paikkojen määrä luokkien ja kokoustilojen osalta. Valitse tila klikkaamalla sen vieressä olevaa ruutua ja klikkaa Valmis.

8. Ruudun oikeasta yläkulmasta näet vielä valitsemasi tilan. Klikkaa Tallenna ja poistu.

 9. Lopuksi klikkaa Siirry lukutilaan -painiketta

10. Varaus näkyy nyt sekä omassa työjärjestyksessäsi, että varaamasi tilan työjärjestyksessä Wilmassa.

Huom. Muistathan perua varauksen, jos et tarvitsekaan tilaa! Tämä onnistuu myös oman työjärjestyksen kautta.

Siirry ensin samaan tapaan muokkaustilaan, kuin ohjeen kohdassa 2. Vaihda tiedosto siihen, mihin teit varauksen (Wilman tilavaraukset tiedosto). Klikkaa peruttavaa varausta, ja klikkaa Poista. Varaus poistuu sekä omasta, että tilan työjärjestyksestä Wilmassa.