Docly

Opettaja: Yhteisten tutkinnon osien osa-alueen arvosanan korottaminen Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Opetushallitus on linjannut, että opiskelijoiden arvosanojen korotukset tulee siirtää kansalliseen koski-palveluun ja opiskelijan suoritushistorian tulee näkyä kosken kautta. OPH:n linjaus aiheuttaa muutoksia yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden arvosanakorotusten kirjaamiseen.

Yhteisten tutkinnon osien osa-alueen arvosanan korotukset kirjataan aina Wilmassa opiskelijan opinnot-puun arviointilomakkeen kautta. Tieto arvosanasta kirjataan myös silloin, jos opiskelija on yrittänyt korottaa arvosanaa, mutta korotus ei ole onnistunut. Korotettua arvosanaa ei voi kirjata opetusryhmänäkymässä, koska se tallentuu edellisen arvosanan päälle, jolloin suoritushistoria ei siirry koskeen. Opiskelijalla tulee näkyä voimassa olevana arviointina paras suoritus, eli korkein arvosana riippumatta suoritusjärjestyksestä. Katso alta tarkemmat ohjeet, miten korotus saadaan näkyviin oikein opintohallintojärjestelmässä ja koskessa.

Wilma-ohje:

1. Mene opiskelijan tietoihin Wilmassa

2. Valitse “opinnot” -välilehdeltä osa-alue, jota opiskelija on yrittänyt korottaa tai korottanut

3. Valitse “arviointi” -välilehti ja sen alta lomake osaamisen kehittymisen seuranta

4. Valitse aukeavalta lomakkeelta välilehti “Uusi”

5. Täytä uudelle välilehdelle tutkinnon osan tai osa-alueen arvosana, päivämäärä ja arvioinnin antavan opettajan nimi sekä osaamistavoitteisiin liittyvät arvioinnit.

6. Tallenna arvioinnit

HUOM!

  • Jos uusi arvosana on:
    • Huonompi, kuin edellinen mene sille välilehdelle, jossa parempi arvosana on ja paina alhaalta painiketta “Ensimmäiseksi”.

Näin opiskelijalle jää parempi arvosana voimaan, mutta korotusyritys näkyy suoritushistoriana opintohallintojärjestelmässä ja koskessa.

    • Parempi ja uudemmalla päivämäärällä kuin edellinen arviointi riittää, että kirjaat arvioinnin vaan uudelle välilehdelle. Silloin korotus tulee automaattisesti voimaan ja siirtyy myös koskeen.
    • Sama, kuin edellinen arvosana riittää, että kirjaat arvioinnin vaan uudelle välilehdelle uudemmalla päivämäärällä, kuin aiempi arviointi. Silloin antamasi arviointi tulee voimaan ja näkyy myös koskessa.
    • Jos aiempi arvosanakirjaus on osaamisen tunnustaminen ole yhteydessä assistenttiin, että hän poistaa ostusta viitetiedot, etteivät ne nouse opiskelijan opintosuoritusotteelle tai todistuksille näkyviin antamasi arvioinnin kanssa.

 

Mikäli sinulla tulee kysyttävää arvosanakorotusten kirjauksiin liittyen voit olla yhteydessä wilmahelp@omnia.fi.