Docly

Opettaja: Työpaikan etsiminen koulutus-/oppisopimus- tai näyttölomakkeella Wilmasta

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Työpaikka tulee valita Wilmassa (wilma.omnia.fi) y-tunnuksen perusteella, koska työpaikkatieto y-tunnuksineen menee eHOKS-palveluun (opintopolku.fi/ehoks). Tällä muutoksella pyritään siihen, että sopimukselle valittava työpaikka on oikea ja työpaikan tiedot oikein.

Tällä sivulla

Työpaikan etsiminen lomakkeen Työpaikka-kentässä

Alkamalla kirjoittaa työpaikan y-tunnusta lomakkeen työpaikkakenttään. Jos sama y-tunnus on monella työpaikalla, y-tunnuksen jälkeen voi alkaa kirjoittaa työpaikan nimeä. (Huomioitava, että tiedot näkyvät siten, kun ne on työpaikalle järjestelmään luotu.)

Chrome-selaimessa

Käyttämällä Control + Find -toimintoa (näppäinyhdistelmä Ctrl + F). Lomakkeen työpaikkakentän oikealla puolella on sininen ympyrä, jossa on kolme viivaa. Nappia klikkaamalla aukeaa Työpaikat ja näyttöympäristöt -valintalista. Valintalistan auettua voi käyttää näppäinyhdistelmää Ctrl + F, joka avaa Etsi-hakuruudun. Chromessa hakuruutu avautuu oikeaan yläreunaan. Kun hakuruutuun alkaa kirjoittaa työpaikan nimeä, osoitetta tai muuta järjestelmässä työpaikallle kirjattua tietoa, haun osumat näkyvät (yleensä keltaisella) korostettuna valintalistalla. Jos osumia on useita, voi osumien välillä liikkua hakuruudun oikealla puolella olevilla nuolinäppäimillä. Jos ja kun oikea työpaikka löytyy, se aktivoidaan ja valitaan lomakkeelle painamalla Valitse.

Firefox-selaimessa

Lomakkeen työpaikkakentän oikealla puolella on sininen ympyrä, jossa on kolme viivaa. Nappia klikkaamalla aukeaa Työpaikat ja näyttöympäristöt -valintalista. Valintalistan auettua voi alkaa kirjoittamaan suoraan esimerkiksi työpaikan nimeä, kun selain avaa automaattisesti Etsi-hakuruudun. Firefoxissa hakuruutu avautuu vasempaan alareunaan. Haun osumat näkyvät (yleensä vihreällä) korostettuna valintalistalla. Jos osumia on useita, voi osumien välillä liikkua hakuruudun oikealla puolella olevilla nuolinäppäimillä. Jos ja kun oikea työpaikka löytyy, se aktivoidaan ja valitaan lomakkeelle painamalla Valitse.