Docly

Opiskelijakannettavan vinkkejä ja ohjeita | Ohjepaketti opiskelijalle

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Saat opintojesi ajaksi käyttöösi opiskelijakannettavan. Näillä ohjeilla ja vinkeillä pidät koneestasi hyvää huolta niin, että se säilyy parhaassa kunnossa läpi opintojesi.

IT-Helpdesk on tukenasi kaikissa tietoteknisissä ongelmatilanteissa ohjeiden, neuvonnan ja tukitikettien kautta.

Tällä sivulla

Opiskelijakannettavan ensimmäinen käyttöönotto

Onneksi olkoon opiskelijakannettavasta! Lue ohje: Opiskelijakannettavan ensimmäinen käyttöönotto.

Tukipalvelut

Teknisissä ongelmissa sinua palvelee IT-Helpdesk. Lähetä meille tukipyyntö, jossa kerrot ongelmasi mahdollisimman tarkasti ja liitä mukaan mahdollisia ruutukaappauksia. Voit tulla myös käymään tukipisteessämme Kirkkokadulla. Lue tarkemmin yhteydenottokanavista ja tarkista yhteystietomme.

DigiTutorit auttavat sinua kannettavan sekä Omnian tarjoamien sovellusten käytössä. Tutustu tarkemmin Digitutoreihin ja heidän yhteystietoihin (omnia.fi).

Tämä sivusto on rakennettu arjen IT-tueksi, joten tutustu sivuston tietokoneisiin ja kannettaviin liittyviin ohjeisiin.

Tarvetta huollolle?

Kun huomaat, että kannettava tietokone tai sen virtalähde ei toimi oikein, ota heti yhteyttä IT-Helpdeskiin, jotta voimme arvioida tilanteen ja tarvittaessa huoltaa laitteen. Huollon ajaksi saat varalaitteen.

Tietokoneen päivittäminen ja uudelleenkäynnistäminen

Tietokoneesi saa Windows-, Office-, sekä muita sovelluspäivityksiä automaattisesti ja ilmoittaa kun on aika käynnistää Windows uudelleen.

Tietokone on hyvä käynnistää välillä uudelleen, jotta sovellukset toimivat oikein.

Akun kesto ja kunto

Akun kestoon vaikuttaa moni tekijä, kuten näytön kirkkaus, akun kunto, ympäröivä lämpötila, mitä sovelluksia käytät ja niin edelleen. Oikeita vastauksia on siis yhtä monta kuin on käyttäjiäkin. Valmistaja lupaa uuden laitteen akun kestoksi noin 8-10 tuntia. Suosittelemme pitämään laturia mukana.

Akku on kuluva osa ja se säilyy parhaassa kunnossa, jos kannettava ei ole jatkuvasti kytkettynä virtalähteeseen. Irroita virtalähde kannettavasta kun akku on täyteen ladattu.

Tulostaminen

Jokaisella Omnian opiskelijalla on krediittejä, joilla voi käyttää kampuksien tulostimia. Lue lisää krediiteistä ja niiden käytöstä.

Jos käytät omaa tulostinta, niin Windows tunnistaa suuren osan USB-yhteydellä toimivista tulostimista. Jos tulostimesi asennus vaatii järjestelmänvalvojan tunnuksia, et valitettavasti voi käyttää sitä Omnialta saamallasi kannettavalla.

Tutustu tarkemmin Omniassa tulostamisen ohjeisiin.

Sovellusten asennus

Kannettavalle voi asentaa sovelluksia, joita tarvitset opiskelujen tukena. Tutustu Yritysportaaliin ja ohjelmien asentamisen ohjeisiin.

Tiedostojen tallennus

Suosittelemme tallentamaan tiedostot OneDriveen tietokoneelle tallentamisen sijaan. Tutustu Microsoft OneDriven käytön ohjeisiin.

Kirjautuminen ja koneen käyttö

Jotta voit käyttää konettasi ja sen eri järjestelmiä ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua. Tutustu Omnia-tunnuksen käyttöön ja kirjautumisen ohjeisiin.

Omnian käyttäjätunnus ja salasana

Omnian käyttäjätunnuksella ja salasanalla voit kirjautua Omnian tietokoneille, sähköpostiin, pilvipalveluihin, Wilmaan sekä

Monivaiheinen tunnistautuminen

Käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena ainoa suoja organisaation tiedoille Microsoft 365 -pilvessä.

Vierailijakäyttö

Kun olet vierailemassa Omniassa, voit kirjautua työasemille vierailijatunnuksella jonka saat vahtimestareilta tai