Docly

Etäopiskelun vinkit | Ohjepaketti opiskelijoille

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Omniassa hyödynnetään verkko-opetusta monissa koulutusmuodoissa. Tähän pakettiin on koottu yleisimpiä ohjeita verkko-osallistumiseen etänä verkossa.

Tällä sivulla

Etäopetusta Moodlessa, Teamsissa ja Zoomissa

Käyttäjätunnus ja salasana

Omnia-tunnuksellasi pääset kirjautumaan tietokoneellesi sekä tarvittaviin järjestelmiin ja sovelluksiin. Meillä on käytössä myös vahva tunnistautuminen. Tutustu Omnia-tunnuksen käytön sekä monivaiheisen tunnistautumisen ohjeisiin.

Jos salasanasi unohtuu tai vanhenee, katso unohtuneen tai vanhentuneen salasanan vaihto-ohje.

Wilma

Wilma on opiskelijatietojärjestelmä jossa opiskelijat valitsevat kursseja, katsovat lukujärjestyksiään, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien, huoltajien sekä työpaikkaohjaajien kanssa.

Tutustu kaikkiin opiskelijoille suunnattuihin Wilman ohjeisiin.

Sähköposti ja pilvipalvelut

Käyttäjätunnuksesi sähköpostiin sekä muihin Microsoft 365 pilvipalveluihin on opiskelijanumero@omnia.fi, esimerkiksi 700000210@omnia.fi. Älä käytä kirjautumismuotoa 700000210@edu.omnia.fi, sillä se ei toimi.

Kirjautuminen sähköpostiin sekä muihin Microsoft 365 pilvipalveluihin, kuten OneDriveen, on osoitteessa pilvi.omnia.fi.

Kotiverkon ja reitittimen tietoturva

Kotiverkon ja reitittimen tietoturvan huolehtiminen on olennaista, jotta voit suojata itseäsi ja muita verkossa liikkuvia laitteita erilaisilta verkkouhilta. Tietoturvaongelmat voivat johtaa verkkohyökkäyksiin, kuten haittaohjelmien asentamiseen, tietojen vakoiluun tai jopa identiteettivarkauksiin. Reititin toimii porttina kotiverkon ja internetin välillä, joten sen turvaaminen on ensisijaisen tärkeää verkkoliikenteen suojelemiseksi.

Vahvan salasanan, palomuurin, päivitysten ja verkon uudelleennimeämisen lisäksi on lukuisia hyviä keinoja pitää huolta tietoturvasta kotiyhteyksissä. Tutustu tarkasti Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeisiin hyvästä kotiverkon ja -reitittimen tietoturvasta (kyberturvallisuuskeskus.fi).