Docly

Lainalaitehakemuksen teko Wilmassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Omniassa opiskelevilla on mahdollista saada kannettava laite käyttöönsä kahdella tavalla, joko henkilökohtaiseen käyttöön opintojen ajaksi tai määräaikaiseen lainaan.

 

Henkilökohtainen kannettava tietokone

Henkilökohtaiseen kannettavaan tietokoneeseen ovat oikeutettuja ammatillista perustutkintoa tai aikuislukion tutkintoa suorittavat opiskelijat, joiden opinnot ovat alkaneet 1.8.2021 tai sen jälkeen. Toimintaohje Wilmassa:

Valitse Wilman sinisestä yläpalkista Lomakkeet ja avaa Opiskelijan perustiedot ja liitteet. Täytä osio ”Opiskelijan kannettava tietokone ja opiskelutarvikkeiden käyttösäännöt”. Tallenna lomake. Asia etenee vastuuopettajan käsiteltäväksi. Jää odottamaan yhteydenottoa.

 

Määräaikainen laina

Opiskelijalla, jolla ei ole oikeutta henkilökohtaiseen kannettavaan, on oikeus hakea Omnian IT-palveluilta lainakannettavaa määräajaksi. Lainahakemus täytetään Wilmassa ja sen kuittaa hyväksytyksi vastuuopettaja.

Kun hakemus on täytetty ja vastuuopettaja on sen kuitannut hyväksytyksi, lähtee tieto tästä IT-Helpdeskiin. Sieltä ollaan sinuun yhteydessä, kun laite on mahdollista noutaa. Kun noutopäivä on sovittu, sinulla on sovitusta päivästä alkaen viikko aikaa noutaa laite, muuten laite annetaan jonossa seuraavalle.

Hakemuksen löydät ”hakemukset ja päätökset” -sivulta.

1. Kirjaa toivottu lainan alkamispäivä sekä päättymispäivä. Kirjaa myös käyttötarkoitus lainalaitteen saamiseksi. Käyttötarkoituskentän tulee olla selkeästi täytetty, jotta IT osaa valita oikeanlaisen kannettavan tietokoneen.

2. Hyväksy ehdot lomakkeella.

3. Valitse hakemuksen käsittelijä.

Kenttään tulee automaattisesti sinulle merkitty vastuuopettaja, kun klikkaat sitä.

4. Lomakkeen tallentamisen jälkeen tieto hakemuksesta menee käsittelijälle seuraavana päivänä. Käsittelijä voi hyväksyä tai hylätä laitehakemuksen.

Kun käsittelijä on tehnyt päätöksen näkyy päätöstieto lomakkeen yläosassa.

Mikäli päätös on hylätty, näkyy myös hylkäyksen syy lomakkeen yläosassa.